Essence Sparkle Sand Top Coat

Ik vind textuurlakken nog steeds helemaal leuk. Vaak blijven ze bij mij ook langer zitten dan een gewone creamy lak. Hoe leuk is het als je iedere willekeurige lak kan omtoveren tot een textuurlak? Met de Essence Sparkle Sand Top Coat moet dat kunnen!

sparklesand

De sparkle sand topcoat bevat kleine korreltjes die doen denken aan suiker. De topcoat heeft ook een lekkere dosis glitters dus hij pimpt sowieso je basic nagellak. Het kwastje heeft een normaal formaat en pakt gelijkmatig een lekkere dosis korrels en glitters mee.

Op het dopje van 24 I Feel Gritty! staat ‘works with any Essence polish’. Volgens mij gewoon met ‘any polish’, maar om toch een mogelijk verschil te kunnen vaststellen probeerde ik de topcoat op verschillende lakken.
IMG_0371aDe nagels before:
before
En after één laag van de Sparkle Sand Top Coat:

Het effect is aanwezig, maar wel subtiel. Andere textuurlakken die ik heb zijn vaak net iets hobbeliger om het zo te zeggen. Op dit moment draag ik een textuurlak van Rimmel en die voelt vrijwel hetzelfde. Je voelt een beetje korrels, alsof er zand met de lak is gemengd. Ik ben blij dat ze de glitters erbij in hebben gedaan, dit maakt de topcoat net even specialer. Ik heb ook op wat nepnagels zitten spelen met Essence lakken en andere merken, daar is geen verschil tussen te voelen. Over de zwarte en de witte lak geeft de topcoat nog het meest effect. Na een dag zijn de meeste korrels weggesleten, maar dit heb ik ook wel met andere textuurlakken. Ik heb ook twee lagen aangebracht, maar dat maakt het textuureffect niet heftiger.
IMG_0417
Ik ben blij met deze lak! Hoewel het textuureffect iets meer had mogen zijn, vind ik hem erg leuk dankzij de glitters en het subtiele zand effect. Ik denk dat ik hem regelmatig zal gebruiken om gewone lakken net even wat extra’s te geven. I Feel Gritty! is verkrijgbaar bij Kruidvat voor €1,99. Wat vind jij van deze topcoat?
IMG_0422

13 thoughts on “Essence Sparkle Sand Top Coat

 1. Haha heb precies hetzelfde artikel geplaatst!

 2. Het ziet er wel erg leuk uit, heb deze ook maar moet ik nog proberen;)

 3. Hoe meer ik erover lees, hoe leuker ik ‘m vind! Mooie swatches, zo zie je goed het effect!

 4. Ziet er erg mooi uit, leuk dat je het op meerdere kleuren hebt gebruikt!

 5. Het ziet er best leuk uit, maar ik ga hem toch skippen.

 6. Fijn dat je de moeite hebt genomen om hem op meerdere nagellakjes te testen. Ik vind het effect heel erg mooi. Ik houd wel van de subtiele textuur.

 7. Oh leuk!
  Ik vind texture nagellak altijd erg leuk.
  Dit is zeker een mooie uitkomst.

 8. jammer van de textuur, maar het effect ziet er alsnog erg leuk uit! :)

 9. He wat cool! Deze neem ik volgende keer mee naar huis :) Goeie review!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>